5 tipp a költözéshez

Költözni (általában) jó, de pakolni már kevésbé. Ezzel talán mindenki egyetért. Az új lakás/ház örömét könnyen átveheti a pakolás és költözés okozta stressz. Hirtelen nem találunk tiszta alsóneműt, smiklemosót, csavarhúzót, a kedvenc fülhallgatónkat vagy a macskát. De azért egy költözésnek nem kell feltétlenül idegösszeroppanással végződnie, csak egy kis tudatosság kell, és semmi más. Tippek következnek.

Első tipp: Tervezz előre

Általában nem egy nap alatt tudjuk meg hogy költöznünk kell addigi otthonunkból, hanem már hetekkel/hónapokkal előre megszületik az elhatározás.  Ilynekor érdemes tudatosan minden napra beosztani kisebb részletekben a teendőket, akár barátok segítségét kérni a dobozolásban vagy a nagyobb tárgyak elszállításában. Persze a legegyszerűbb lehetőség egy költöztetőcég megbízása. Ebben az esetben elég hátradőlnünk és irányítani a munkafolyamatot.

Második tipp: Dobozszerző hadművelet

A dobozok beszerzése nagy mennyiségben nem egyszerű feladat. Érdemes több méretű dobozokba pakolni, és a kisebb dobozokba rakni a nehéz dolgokat, mert fordított esetben nem biztos hogy el fogunk bírni egy óriás doboz könyvet például.

Harmadik tipp: Szortírozz

Ne vigyél magaddal olyan dolgokat amire már nincs szükséged. Válogasd ki a számodra fontos dolgaidat és amiket nem használsz szabadulj meg tőlük. A rég nem használt kacatok elszállítására kérd szakember segítségét és hívj lomtalanító céget.

Negyedik tipp: Szervezz garázsvásárt/ Jótékonykodj

A fent említett szortírozás általában fájdalmas búcsúkkal és egy halom feleslegessé vált használati tárggyal, ruhával, lakberendezési holmival jár együtt. De a kuka a végső megoldás legyen! Csak akkor dobj ki valamit, ha már te sem használnád szívesen az állapota miatt. Ami még működőképes, azt megéri továbbadni: eladni, elajándékozni, vagy rászorulóknak adományozni.

Ötödik tipp: Címkézz

A dobozokat címkézd fel vagy írd rájuk filctollal a tartalmukat, ez sokat segít majd a kipakoláskor. Fontos ha törékeny dolgokat pakolsz a dobozba ezt mindenképpen jelöld meg rajta és fokozottan figyelj rá szállításkor vagy hívd fel a költöztető cég figyelmét is erre.

Válasszon minket

Árlistánkat az alábbi gombra kattintva találja meg:

Hívjon minket bizalommal.

Tel: +36 70 360 0310

Kérdése van? Írjon nekünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük